Tegenwoordig is het heel normaal om steeds van interieur te verwisselen. Dit is niet zo gek aangezien je persoonlijke smaak om de 7 jaar veranderd. Hierdoor kan het gebeuren dat je huidig interieur niet meer aan jouw eisen en wensen voldoet. Het verbouwen van jouw woning kan dan een uitkomst bieden. De meeste mensen denken bij een verbouwing al snel aan het uitbreiden van een bepaalde ruimte. Dit hoeft echter niet zo te zijn. Wanneer je een beperkt budget hebt dan maakt een andere vloer, een frisse kleur op de muren en raamdecoraties al snel een wereld van verschil. Toch kan het uitkiezen van een raamdecoratie lastig zijn. Vandaag de dag zijn er zoveel verschillende soorten verkrijgbaar. Zo heb je gordijnen, inbetweens en vitrages. Maar wat is nou het belangrijkste verschil tussen inbetween en vitrage? In deze blog nemen we dit onder de loep. 

 

Inbetweens 

Heb jij er een hekel aan dat voorbijgangers bij jouw woning naar binnen kijken? Dan zijn inbetweens de perfecte oplossing. Deze glasgordijnen zijn gemaakt van dun en doorzichtig stof. Dit klinkt op het eerste gezicht niet heel aantrekkelijk. Toch hebben de inbetweens een groot voordeel. Deze glasgordijnen zorgen er namelijk voor dat je wel van binnen naar buiten kunt kijken, maar niet van buiten naar binnen. Dankzij deze stijlvolle raambekleding voorkom je eenvoudig pottenkijkers! Het is wel belangrijk om te vermelden dat anderen wel naar binnen kunnen kijken zodra er in jouw woning licht aan is. Om dit te voorkomen wordt er altijd geadviseerd om inbetweens te combineren met overgordijnen. Hiermee weet je 100% zeker dat je meer privacy in huis hebt.  

 

Vitrages 

Is privacy voor jou iets minder belangrijk? Dan kan je het beste kiezen voor vitrages. Deze glasgordijnen zijn gemaakt van een dunner stof dan inbetweens. Hierdoor kunnen anderen makkelijker naar binnen kijken. Ondanks dat vitrages minder privacy bieden is het wel een sfeervolle toevoeging aan jouw woning. Glasgordijnen laten namelijk veel licht door, waardoor de toon voor jou interieur kan worden gezet. Door te kiezen voor een ultradun en doorzichtig gordijn krijgt iedere ruimte een luxe uitstraling. Daarnaast komen vitrages in verschillende kleuren. Kies jij liever voor een rustgevende witte of toch voor een stoere grijze variant? Tegenwoordig is er voor ieder interieur wel een perfecte vitrage te vinden. Het belangrijkste verschil tussen beide soorten glasgordijnen is dus dat inbetweens meer privacy bieden.  

Lege Slaapkamer