Er zijn verschillende manieren waarop we in de zomer insecten buiten kunnen houden. Het is natuurlijk heerlijk om het raam open te kunnen zetten, maar niemand zit er op te wachten dat er allerlei ongedierte naar binnen kan komen. Een manier om dit voor elkaar te krijgen, is door middel van een. Horren zijn er in allerlei verschillende soorten en maten en daarom gaan we in deze tekst kijken bij de hor. Op welke manier werkt een hor namelijk en welke verschillende soorten horren zijn er zodat je kan kiezen welke er het beste bij jou past.

Wat is een hor en hoe werkt het?
Eerst kijken we naar wat een hor precies is en hoe deze werkt. Een hor is een hulpmiddel wat bij een raam of deur bevestigd kan worden om insecten te weren. Dat gebeurt doordat het hulpmiddel bestaat uit een gedeelte om te bevestigen en daarnaast een gedeelte dus om de insecten te weren. Dat laatste gedeelte is vaak gemaakt van gaas. Dit gaas is heel klein waardoor de insecten het niet lukt om op te landen of om doorheen te klimmen, maar daarnaast is het wel groot genoeg zodat er frisse lucht door de kleine gaatjes kan komen. Op die manier heb je dus wel de frisse lucht wanneer je het raam open zet, maar heb je niet de vervelende insecten die zomaar door het gaas kunnen komen. Een ideale oplossing dus voor de warme zomer of in het voorjaar, maar ook voor de rest van het jaar.

Verschillende soorten horren
Er zijn verschillende soorten horren die geplaatst kunnen worden. De eerste is een vaste hor. Deze fungeert als een soort tweede raam en moet dus los van het oorspronkelijke raam open gezet worden. De hor kan dus ook dicht blijven terwijl het raam zelf open staat. Ook is er een hor die werkt als een rolgordijn. Deze wordt dan ook een rolhor genoemd. Deze vorm van hor kan dus naar boven en naar beneden rollen waardoor hij niet altijd in het zicht is en er voor gekozen kan worden hoe ver je de hor naar beneden wilt laten rollen. Een derde manier is door middel van een losse hor. Dit is een hor die uit het raam gehaald kan worden en neergezet kan worden wanneer het raam open gaat. Ook deze hor is dus ook niet zomaar in het zicht, maar wordt alleen neergezet wanneer je het raam open zet. Er is dus voldoende keuze aan horren, voor ieder iets.

 

Bron: designlife.nl