Heb jij een pand met een systeemplafond, dan kun je je huidige verlichting vervangen voor een led paneel 30×120. Dit is een verlichtingspaneel in een standaard maat met afmetingen die overeenkomen met die van de platen in de systeemplafonds in Nederland. Daarnaast zijn ze een unieke en bijzondere toevoeging in je interieur thuis. Kies je voor een led paneel 30×120, dan bespaar je op je verlichting. Hier lees je over de vele voordelen en uitvoeringen van dit veelzijdige paneel.

 

De voordelen van het led paneel 30×120

Als je voor een led paneel kiest – ongeacht de afmetingen – dan profiteer je automatisch van een aantal belangrijke voordelen.

  •       De afmetingen van de led panelen komen overeen met de maten van de platen in de Nederlandse systeemplafonds.
  •       Daardoor is het led paneel 30×120 bijzonder gemakkelijk te installeren.
  •       Je bespaart 60% op je verlichtingskosten omdat led aanzienlijk zuiniger is.
  •       Led gaat ook 3 tot 5 keer langer mee dan een tl buis, dus vervanging is minder snel nodig.
  •       Er gaat geen licht verloren als je kiest voor een led paneel 30×120. Het schijnt recht naar beneden en is dus erg efficiënt.

 

De led panelen monteren

Eén van de voordelen van het led paneel 30×120 is dat het in systeemplafonds erg gemakkelijk te installeren is. Je verwijdert een tl armatuur of een plaat en vervangt deze door je led paneel. Je moet er dan uiteraard wel voor zorgen dat je een led paneel uitkiest met de juiste afmetingen. Vervolgens sluit je je verlichting aan op een omvormer en je bent klaar. Is dit een klus die je liever uitbesteedt? Dan kan een specialist jouw kantoor binnen een dag van led verlichting voorzien.

 

Verschillende soorten licht

De afmetingen zijn belangrijk als je kiest voor een led paneel 30×120, maar je moet dan ook nadenken over het soort licht dat je nodig hebt. Dat wordt uitgedrukt in het aantal k van het led paneel.

  •       Warm wit licht: kies je voor een led paneel met 3000k, dan kies je voor sfeervolle en zachte verlichting. Dat is dus vooral geschikt voor ruimtes zoals restaurants, hotels, kleedkamers en bibliotheken, bijvoorbeeld. In huis heb je dan schitterende sfeerverlichting.
  •       Helder wit licht: wil je wat helderder licht, dat eigenlijk in alle ruimtes te gebruiken is, dan is een led paneel 30×120 met 4000k misschien beter. Dit is licht dat vaak als productie verhogend wordt omschreven. Daarom is het te vinden in scholen en kantoren en kun je het thuis als hoofdverlichting gebruiken.
  •       Koud wit licht: zoek je verlichting die nagenoeg hetzelfde is als daglicht, dan kies je voor een led paneel 6000k. In huis zal je dit niet snel gebruiken, maar laboratoria, ziekenhuizen, tandartspraktijken en magazijnen is het bijzonder nuttig.

 

Voor vele situaties een led paneel

Je kunt het led paneel dus in een verscheidenheid aan situaties toepassen, zowel thuis als op het werk. Zo lang je voor de juiste afmetingen en het juiste lichtsoort kiest bij Ledpaneelstore.nl, zijn de voordelen van led voor iedereen duidelijk.