Een zwembad in de tuin is een droom van velen en een geweldige manier om actief te blijven en veel plezier te beleven. Echter hebben we in Nederland te maken met nogal wisselende weersomstandigheden en is het ook een groot gedeelte van het jaar te koud om te zwemmen in een buitenbad. Hierdoor kan het aan laten leggen van een zwembad al snel een droom zijn die in duigen valt en waar je enkel op de hele warme dagen van kunt genieten. In dit artikel geef ik je enkele tips wat je kunt toevoegen aan je zwembad zodat je er het hele jaar plezier van kunt hebben.

Investeer in zwembadverwarming

Allereerst, zwembadverwarming is echt een must in ons land. Waar het zwembad in tropische of mediterrane landen vaak opwarmt door de zon, schijnt de zon in Nederland vaak niet genoeg om het water aangenaam te maken. Door zwembadverwarming toe te voegen, stap je altijd in een warm bad. Oke, een warm bad is misschien overdreven, maar het zal in ieder geval een stuk aangenamer zijn dan zonder de verwarming. Zwembadverwarming kun je overigens meteen meenemen in de aanleg van het zwembad. Hierdoor hoef je niet later het zwembad nog weer aan te laten passen en geniet je meteen van je droomzwembad. 

 

Wil je een zwembad aan laten leggen met zwembadverwarming? Aqua Optimaal zwembaden kunnen altijd worden uitgerust met verwarming. 

Blijf droog met een zwembadafdekking

Hoewel sommige zwembad eigenaren een zwembadafdekking als een doorn in het oog zien, is het eigenlijk een uitstekende manier om droog te blijven wanneer het regent. Ik heb het hierbij niet over de zwembadafdekking die je over het bad plaatst als je het bad niet gebruikt, hoewel dit ook zeker een aanrader is om het bad schoon en op temperatuur te houden. In dit geval heb ik het over een soort afdak die je boven je zwembad plaatst, waardoor je er ‘droog’ kunt zwemmen. Een beetje zoals een binnenzwembad, maar dan toch buiten omdat de overkapping open is aan de zijkanten (of ook dicht, maar net hoe jij het wilt). Het afdak zorgt er meteen voor dat vuil minder snel in je bad valt, dus dat het water langer schoon blijft. 

Zorg voor een gezellige zitplek om het zwembad heen

Misschien is niet iedereen zo’n waterrat als jij en vinden sommige van je vrienden of familie het ook fijn om gewoon ‘bij’ het zwembad te zitten. Door een gezellige, overdekte loungeplek te maken, met eventueel een kachel of heater, kan iedereen nog meer genieten van het zwembad. Je kunt er opwarmen nadat je uit het water komt of je kunt er de kinderen in de gaten houden als je zelf niet het water in wilt. De droogte en warmte zorgt ervoor dat je hier het hele jaar prima kunt vertoeven.