Heb je geen idee welke vloer je moet kiezen? Dat kunnen we heel goed begrijpen. Er zijn allerlei soorten vloeren waar je uit kunt kiezen, zoals laminaat, PVC en ga zo maar door. Maar welke is nou geschikt voor jou? We hebben een aantal vloeren voor je op een rijtje gezet. Zodat je wat meer een idee krijgt welke vloer bij jou past.

Kies de vloer de bij je past

Het is belangrijk om rekening te houden met je levensstijl. Wordt er veel gelopen in de ruimte waar de vloer gelegd wordt? Heb je kinderen die er veel spelen? En heb je huisdieren? Kinderen spelen veel op de grond en laten geregeld wat vallen. Neem in dat geval een vloer die tegen een stootje kan. Ook de scherpe nageltjes van huisdieren kunnen beschadigingen achterlaten op de vloer. Neem bij huisdieren dus een vloer die krasbestendig is. Vloer voor de badkamer? Houd rekening met het feit dat de vloer nat wordt. Niet elke vloer kan hier goed tegen namelijk.

Houten vloer

Geen enkele houten vloer is hetzelfde, wat elke vloer uniek maakt. Kies je voor een houten vloer? Dan kun je ervan uitgaat dat niemand dezelfde vloer in huis heeft liggen. Een houten vloer zorgt voor een warme en gezellige uitstraling in je huis. De vloer heeft echter wel regelmatig een onderhoudsbeurt nodig.

Laminaatvloer

De laminaatvloer is erg populair bij Nederlandse huishoudens. De vloer is namelijk betaalbaar en onderhoudsvriendelijk. Regelmatig stofzuigen en dweilen is vaak al genoeg. Goedkoop laminaat is ideaal, want je betaalt weinig maar profiteert van alle gebruiksgemakken. De vloer is namelijk gemakkelijk schoon te houden. Door de nieuwste techniek ziet een laminaatvloer er tegenwoordig net zo uit als een vloer van echt hout. Het is bijna niet te onderscheiden.

Gietvloeren

Industrieel interieur zie je steeds vaker in huizen. Deze stijl wordt steeds populairder. Ben jij ook helemaal weg van een industriƫle inrichting? Dan kun je het beste voor een gietvloer kiezen. Met de beschermende laag heet de vloer een vloeistofdicht oppervlak. Schoonmaken maakt het hierdoor een stuk gemakkelijker.

Interesse in een laminaatvloer? Bij Prinsvloeren.nl hebben we een uitgebreid assortiment laminaatvloeren.