De slaapkamer is een van de belangrijkste kamer in iemands huis. In de slaapkamer kan je naast slapen ook goed ontspannen. Zo kan je jezelf even terugtrekken van de wereld en rusten. Vaak heb je ook nog meer meubels en spullen in je slaapkamer dan alleen een bed. De meeste mensen hebben ook nog een bureau, kast, klerenkast, wekker, nachtkastje en nog veel meer in hun slaapkamer. Het is ook bewezen dat de meeste mensen hun belangrijkste spullen in de slaapkamer bewaren zoals een laptop of computer. Veel mensen houden ervan om te gaan lezen in hun slaapkamer, of tv te kijken. Sommige mensen die van gamen houden doen dat ook graag op hun kamer.

 

Het is niet voor niets zo dat tieners bijna altijd in hun slaapkamer zijn als ze thuis zijn. Sommige mensen die geen werkkamer hebben werken ook nog eens in hun slaapkamer. Iedere dag spendeer je uren in je slaapkamer. Mensen die helemaal nooit van hun slaapkamer af willen komen hebben vaak een wasbak, waar ze hun tanden kunnen poetsen en water kunnen drinken. Als je geen zin meer hebt in water kun je ook een minikoelkast aanschaffen, hier kan je allemaal lekkere drankjes en eten in doen waardoor je nooit meer van je kamer af hoeft te komen.

Slapen in je slaapkamer

In een slaapkamer heerst vaak een rustige sfeer, omdat je daardoor beter slaapt. Slaap is enorm belangrijk voor de mens, omdat slaap je concentratie en productiviteit kan verhogen. Weinig slaap kan ook tot gezondheid problemen leiden, zoals hart- en vaat ziekten. Mensen met slaapproblemen hebben ook meer kans om in ene depressie te komen, daarom moet je goed kunnen slapen. Om goed te kunnen slapen is het handig dat er geen licht naar binnen schijnt. Als er wel licht naar binnen schijnt kan dat ervoor zorgen dat je in de ochtend wakker wordt van het licht van buiten en dat je overdag niet kan slapen, omdat het licht van buiten naar binnen kan schijnen.

Daarom is het verstandig om plisségordijnen aan te schaffen. Plisségordijnen zorgen ervoor dat er geen licht in je kamer komt. Dit gaat echter alleen maar werken als de plisségordijnen op maat zijn gemaakt, omdat als ze te klein zijn er alsnog licht door je raam heen kan schijnen en als ze te groot zijn ziet het er niet mooi uit vanbinnen. Het is ook handig om een lekker bed aan te schaffen waar je goed in kan slapen of liggen. Sommige mensen houden van een zacht matras en andere van een hard matras. Je voorkeur maakt niet uit. Het is namelijk niet zo dat het beter is om op een zacht matras te slapen dan op een hard matras.

Interieur van je slaapkamer

Het is heel erg belangrijk dat je slaapkamer er van binnen mooi en schoon uitziet, omdat je in zo een omgeving beter kan slapen en werken. Daarom is het belangrijk dat je goed nadenkt over het interieur van je slaapkamer. Zorg er dus voor dat jij je kamer inricht zoals jij dat wilt en mooi vindt. Zorg ervoor dat alles wat je wilt in je slaapkamer past met de ruimte die je hebt en het ook nog een beetje ruim oogt. Als jij bijvoorbeeld raamdecoratie op maat hebt hangen, ziet dat er veel beter uit dan als het te groot of te klein is. HxB® Raamdecoratie is een van de mooiste en beste Plisségordijnen om licht tegen te houden. Het is altijd mooi als de kleuren in je slaapkamer matchen en elkaar goed aanvullen. Voor de gezelligheid kan je ook nog een plant in je slaapkamer zetten of wat decoratie. Want een te praktische slaapkamer waarin geen decoratie hangt is ook niet zo mooi. Het is belangrijk om een beetje creatief te zijn als jij je kamer inricht. Als je geen inspiratie hebt over hoe jij je kamer moet inrichten, kijk dan naar de trends van dat moment, hoe jouw vrienden hun kamer hebben ingericht en op internet naar goede ideeën. Op internet staat er namelijk meer dan genoeg informatie over hoe jij je kamer mooi kan inrichten en welke kleuren jij het best kan gebruiken in je kamer.

Kleuren in je slaapkamer

Het is enorm belangrijk om goed na te denken over de kleuren die jij in jouw kamer gebruikt, omdat kleuren een grote invloed op jou hebben. Kleuren beïnvloeden je denken, voelen en gedrag. We worden ook beïnvloed door de geschiedenis die we met kleuren hebben. Stel je voor dat je een vervelende ervaring hebt gehad met bloed, dan voel jij je misschien minder fijn bij de kleur rood. Het werkt ook op andere manieren. In sport is er veel rivaliteit. Zo ook in voetbal. Iedere club heeft vaak een kleur of meerdere kleuren die ze al jaren gebruiken in hun logo en tenues. Liverpool gebruikt bijvoorbeeld rood. De grootste rivaal van Liverpool is Everton. Everton fans zullen de kleur rood minder mooi vinden dan Liverpool fans en Liverpool fans zullen de kleur Blauw weer minder mooi vinden dan Everton fans. De kleur van je interieur is dus heel erg belangrijk, omdat kleur ons heel erg beïnvloed.