Een terrasoverkapping is een fantastische toevoeging aan een woning. Iedereen wil graag een huis met een tuin kopen. Echter zijn er in Nederland maar weinig dagen waarop het mooi weer is om in de tuin te zitten. Een terrasoverkapping maakt het mogelijk om het gehele jaar van de tuin te genieten. In dit artikel bespreek ik drie redenen waarom je een terrasoverkapping in jou tuin zou moeten plaatsen. 

 

Beschermt de tuinmeubelen

 

Naast dat wij ons regelmatig moeten beschermen tegen de zon, geldt dit ook voor onze tuinmeubelen. De zon geeft namelijk UV-straling af en dit heeft effect op de status van de tuinmeubelen. Zonlicht zorgt ervoor dat de tuinmeubelen sneller verkleuren en verouderen. Een terrasoverkapping voorkomt dat de status van jouw tuinmeubelen achteruit gaat door zonlicht. Daarnaast biedt het ook de mogelijkheid om de tuinmeubelen buiten te laten staan tijdens slecht weer. 

 

Meer woonruimte 

 

Een terrasoverkapping zorgt ook voor meer woonruimte. Een terrasoverkapping wordt ook wel gezien als een verlengstuk van je huis. Het biedt de mogelijkheid om buiten een woonruimte te creëren. Vaak plaatsen mensen een loungeset in de tuin, maar ook een heater om ook tijdens de koude dagen buiten te kunnen zitten. Daarnaast voegt een terrasoverkapping ook meer waarde toe aan jouw woning. Een terrasoverkapping wordt door veel mensen als een toegevoegde waarde gezien. 

 

Het hele jaar buiten zitten

 

In de herfst en winter biedt een terrasoverkapping beschutting tegen het weer, zoals wind of regen. Een terrasoverkapping zorgt ervoor dat het niet uitmaakt welk weer het is. Het is altijd mogelijk om in de tuin te zitten. Echter is het wel aan te raden om jezelf tegen de kou te beschermen door een openhaard of heater te plaatsen. 

 

Wil je graag meer informatie over een terrasoverkapping? Neem dan snel een kijkje op www.metalura.be